Bijbelse toerusting


"In Nederland groeit de behoefte aan zingeving. Veel mensen geloven niet meer op de traditionele manier, maar de diepere vragen blijven komen. En juist deze diepere levensvragen behoren nog niet tot het algemene terrein van de klinische ggz. Psychologische hulp draait vaak om het verminderen van mentale klachten, niet om het bespreken van levensvragen terwijl het steeds vaker wetenschap-pelijk wordt bewezen dat de rol van zingeving bijdraagt aan een positievere geestelijke gezondheid. Het belang van zingeving en spiritualiteit wint terrein in de behandelkamers."

Bron: Zingeving in de ggz-praktijk | Vierdaagse masterclass reeks


Wanneer ik zo'n aankondiging in mijn mailbox ontvang, springt mijn hart op. Het spoort mij aan om het Goud te laten glanzen. Ik zoek naar wegen hoe we met elkaar kunnen luisteren en handelen naar de Bijbel. De Bijbel is een goede gids voor het wandelen in het licht. Wandelen kun je nooit alleen.

In deze blog lees je de meerwaarde van Bijbels denken wanneer je anderen bij wilt staan in hun nood. (Het is Engels, maar met de functie 'vertalen' heb je de pagina met 1 druk op de knop vertaald naar leesbaar Nederlands.)

Dit thema wil ik niet alleen in de therapie toepassen. Ik zoek voortdurend naar mogelijkheden om in samenwerking met anderen hier meer vorm aan te geven. Mocht je over de vormen mee willen denken, voel je welkom om contact op te nemen.


Op dit moment organiseer ik met een groep van 16 vrouwen een leeskring met het boek "De waarheid maakt vrij". Hiervoor vertaal ik het Engelstalige werkboek . Het werkboek heeft een grote meerwaarde bij het lezen van het boek. We ervaren als vrouwen hoe waardevol het is om met elkaar te ontdekken hoe makkelijk we in de misleidingen geloven, en om de Waarheid daar tegenover in de Bijbel te vinden. (2 Korinthe 10:4-5). 

unsplash