Specialismen

Burn-out

Het is niet voor niets dat “stress” zowel internationaal als nationaal de aandacht krijgt. Er zijn in het leven veel stressfactoren. Zowel je werk, je levensomstandigheden, als je persoonlijke aard kunnen veel energie of stress  van je vergen. Op zich is er niets mis met stress. Het is de kunst om er op de juiste manier mee om te gaan. Inspanning vraagt om ontspanning.

Langdurige stress ontregelt je lichaam. Als je zo lang roofbouw pleegt dat je niet meer vanzelf herstelt, ben je burnout. Of te wel: opgebrand. Wil je beter worden dan moet eerst je lijf weer op de rit en dan de rest. Wees je er van bewust dat herstellen veel tijd kost. De eerste stap in je herstel is dat je kan erkennen: ik heb teveel van mijzelf gevergd.

Ik heb met succes de opleiding Stresspreventie en -interventie volgens de CSR®-Methode gevolgd. Deze kennis zet ik in bij het begeleiden van een Burn-out. Dit is een psycho-fysiologische benadering, niet zweverig, wél bewezen effectief en wetenschappelijk onderbouwd. Ik ga uit van een integrale aanpak op drie niveaus: lichaam, psyche en gedrag. Dat wil zeggen dat ik ruim aandacht heb voor wat stress met jouw lichaam gedaan heeft, ik beschik over veel materiaal om je inzicht te geven, wat de impact is op de psyche en het gedrag.

 

 

 

 

Worstel je met de gevolgen van stress? Zoek je naar een balans tussen werk en privé? Aarzel niet om contact op te nemen.